Mango cheesecake met karamelsaus

Mango Cheesecake met karamelsaus (ik heb ook een foto die erbij past, volgt nog)

Ingrediënten voor de cake: 

• 600 gram Monchou 

• 150 gram suiker 

• 8 eieren 

• 1 vanille stokje 

• 300 gram mangopuree 

• handjevol kokosrasp uit een zakje

Ingrediënten voor de bodem van de cake: 

• 350 gram Bastogne 

• 200 gram ongezouten roomboter 

 Ingrediënten voor de Karamelsaus:

• 100 gram suiker

• Scheut kokosroom

Bereiding van de bodem:
Verkruimel de Bastogne en voeg de gesmolten boter toe. En doe dit in een vorm. 
En laat dit 20 minuten in de koeling harden. 

Bereiding van de cheesecake: 
Klop de monchou en de suiker los in een kom. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg vervolgens de mangopuree en het vanillestokje toe en meng dit tot een gladde massa. Vul de vorm met deze gladde massa en doe dit in de oven op 110 graden Celsius. Wanneer de cheesecake klaar is, strooi je het handjevol kokosrasp er over heen 

Bereiding voor de karamelsaus:
Doe de 100 gram suiker in een kleine pan (koekenpan of steelpan) en laat dit rustig smelten. Voeg een scheut koksroom toe en roer dit net zo lang totdat de saus egaal is.  Wanneer de karamelsaus klaar is, schenk je dit als laatste toevoeging over de cheesecake heen. Eet smakelijk!

Extra tip: doe in een ovenschaal een laag water en plaats dit onderin de oven. Plaats de cheesecake op een rek erboven. De combinatie van vocht en hitte zullen ervoor zorgen dat de cheesecake nog sneller en beter gaart.