ZO 2 AUG.: KAAPVERDIAANSE VOLKSKEUKEN VAN SAUL SILVA MONTEIRO

Rotterdam is thuishaven voor meer dan 200 nationaliteiten. Volkskeukens staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar. Rotterdammers presenteren in Belvédère’s Volkskeuken hun favoriete gerechten en delen tegelijkertijd gedurende een maaltijd hun persoonlijke (migratie)geschiedenis met het publiek.

Zondag 2 augustus is de hoofdgast en gastkok in Belvédère’s Volkskeuken: Saul Silva Monteiro (Rotterdam, Kaapverdië). Saul was 10 jaar toen hij samen met zijn twee zussen en broer naar Nederland kwam en op Katendrecht ging wonen. Hij miste vooral het buitenleven en de zorg voor de dieren, maar leerde snel Nederlands en met zijn vrienden besloot hij in een spontaan moment, bij Zadkine de koksopleiding te volgen. Nu geeft hij kooklessen aan jongeren van het speciaal voortgezet onderwijs.

Lees hier het volledige nieuwsbericht op de website van Verhalenhuis Belvédère