LEER LIVE CACHUPA MAKEN TIJDENS KAAPVERDIAANSE KOOKWORKSHOP OP FACEBOOK

Vanmiddag was het mogelijk om een kijkje te nemen in de Kaapverdische keuken tijdens het Live Cooking Event van Verhalenhuis Belvédère in samenwerking met Kaapverdiaanse Kookworkshops. Tijdens de workshop werd er ‘cachupa’ gemaakt (spreekt uit: Kaa-tjoe-pa).

In de keuken van Verhalenhuis Belvédère gaven Saul Silva Monteiro en Alice Fortes van Kaapverdiaanse Kookworkshops een uitgebreide uitleg over het bereiden van de Kaapverdische cachupa. Dit is een traditioneel gerecht, erg voedzaam. De basisgerechten van de cachupa zijn maïs en bonen. Het is een gerecht met vele verschillende manieren van bereiden. Naast de cachupa werd er ook een mango mousse gemaakt als dessert. 

Tijdens de live werd er natuurlijk gezellig gekookt, geproefd en het verhaal achter de Kaapverdische cachupa werd verteld. Dit alles rekening houdend met de RIVM maatregelen.

https://www.facebook.com/watch/?v=858873924612380

Dit bericht is afkomstig van Open Rotterdam. Lees hier het volledige nieuwsitem.