Welke wijn drink je bij Kaapverdiaans eten?
Kaapverdie produceert hele goede wijn op het eiland Fogo. De vulkanische bodem van Fogo zit boordevol mineralen die zorg voor de volle smaak van de wijnen van Fogo.
De bekendste wijn is ‘ Chã de Fogo’ genoemd naar het dorpje Chã de Caldeira. Dit betekent letterlijk: wijn uit de vulkaankrater. Er is zowel rode, witte als rosé Chã verkrijgbaar. Naast deze Chã zijn er nog verschillende merken uit Fogo.
Er is helaas nog niet voldoende Kaapverdiaanse wijn uit Fogo om internationaal te exporteren, naast de hoge export naar de Kaapverdiaanse Amerikanen en de binnenlandse afzetmarkt tussen de verschillende eiland.
Wij hebben een aantal internationale wijntips verzameld die lekker smaken bij de specifieke Kaapverdiaanse vlees – of visgerechten.
Arroz de Marisco
Sauvignon Blanc uit Chili of Verdejo uit Spanje
Polvo
Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland
Cachupa
Carmenère uit Chili
Cachupa guisado
Koffie of thee want dit gerecht is een ontbijt of lunch gerecht
Canja
Het is niet gebruikelijk om bij Canja wijn te drinken want het is meer een kippensoep tegen een kater of wanneer je griep hebt. Als je toch een wijntje wilt drinken dat hier bij past dan raden wij een droge Chardonnay aan!
Bacalhau com Natas
Een gelagerde Chardonnay uit Australië of Chili
Feijoda met kip
Chardonnay of Pinot Noir